Geweld

Homoseksualiteit en zinloos geweld

In Nederland en over de hele wereld hoor je vaak nieuwsberichten over geweld. Zo kan het zijn dat het gaat over een ruzie, maar vaak gaat het om zinloos geweld. Zinloos geweld is een groot probleem omdat er vaak geen aanleiding voor is. Als er een overal is wordt er met opzet geweld gepleegd en is het geen zinloos geweld. Ook heb je gevallen waarbij er natuurlijk zinloos geweld is en dit kan komen door verschillende redenen. Zo kunnen het jongeren zijn die zich vervelen en zoeken naar ruzie, maar kan het ook zijn voor een andere geaardheid. Zo zijn er mensen die tegen homoseksualiteit zijn en die mensen kunnen zinloos geweld hiertegen plegen. Als ze bijvoorbeeld een man zien die homo is kan het zijn dat die wordt geslagen. Dit is een groot onderdeel van zinloos geweld en dit gebeurt redelijk vaak natuurlijk. Politie doet hier veel tegen en tegen zinloos geweld staan vaak hoge straffen omdat dit ook een vorm van discriminatie is natuurlijk. Toch doet Nederland hier veel aan en zijn er veel community’s die pleiten voor minder zinloos geweld tegen homoseksualiteit.

Uit de kast komen

Als je gevoelens krijgt voor een andere man of vrouw en je bent van hetzelfde geslacht is er een grote kans dat je homoseksueel bent. Dit is natuurlijk normaal en dit wordt in Nederland geaccepteerd, maar het is wel van belang dat je uit de kast komt. Zo moet je dit vertellen aan je naasten en moet je niet bang zijn voor de gevolgen. Vaak willen je vrienden en je familie dat je gelukkig bent en is het goed dat je dit ook kunt vertellen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je gelukkig bent en is het in veel gevallen geen probleem. In het algemeen wordt het ook geaccepteerd in Nederland en hoeft het geen probleem te zijn. Als je het niet durft, kun je altijd contact opnemen met iemand die je hiermee kunt helpen.

Vrijheid

Uit de kast komen is onderdeel van je vrijheid als een mens. Zo moet je alles kunnen doen en moet jij je vrij voelen om dit ook te doen. Nederland biedt dit je aan omdat het hier ook legaal is om als een homoseksueel te trouwen met een andere man. In veel landen is dit niet en hebben mensen deze vrijheid niet. Vaak komt dit natuurlijk door geloof en is het ook een taboe voor veel mensen van de bevolking.