Uit de kast komen

Uit de kast komen

Als je geboren wordt hopen je ouders natuurlijk dat je gezond geboren wordt. Zo willen de meeste ouders dat je een gelukkig leven kan leiden en hierbij supporten ze jou ook volledig. Homoseksualiteit is iets wat je kunt hebben met je geboorte, maar ook iets wat je later kan voelen. Als kind kan het moeilijk zijn om uit de kast te komen en kan homoseksualiteit ervoor zorgen dat je ongelukkig wordt. Dit komt omdat je het niet durft te vertellen aan je ouders, maar ook aan je vrienden. Zo ben je bang dat je ouders er verkeerd op reageren of dat je vrienden je gaan pesten omdat je homoseksueel bent. Het is van belang dat je dit tenminste aan iemand kan vertellen, zodat je niet met deze opgekropte gevoelens blijft zitten. Op deze manier kun jij je hart luchten en voelt dit natuurlijk heel goed aan. Door een goed gesprek te houden met je ouder kun je ook uit de kast komen. In 95% van de gevallen vinden je ouders het alleen maar goed dat je het verteld omdat ze vooral willen dat je gelukkig bent. In Nederland is het ook niet echt een probleem dat je homoseksueel bent en wordt het in het land ook geaccepteerd.

Geen acceptatie

Ook kan het zijn dat je uit de kast komt en bijvoorbeeld gepest wordt door je vrienden. Dit is niet leuk en kan zorgen voor nare gevolgen natuurlijk. Zorg er daarom voor dat je hier wat aan doet en kijk naar een goede oplossing. Zo kun je natuurlijk iemand opbellen en kun je ook zelfs aangifte doen bij de politie. Het pesten op basis van geaardheid is illegaal en hier kunnen ook hoge straffen op staan. Vooral als er geweld bij komt kijken kan hier zelfs een gevangenisstraf opstaan.

Community

In Nederland en over de wereld zijn er verschillende community’s. Deze community’s bieden een thuis aan deze mensen van een andere geaardheid. De bekendste community is natuurlijk de LGBT community en deze pleit voor de acceptatie van het hebben van een andere geaardheid. Ook al is het geaccepteerd in Nederland heb je hier alsnog de community en strijden ze vooral voor zinloos geweld. Daarnaast is er nog steeds veel discriminatie tegen homo’s en kunnen ze bijvoorbeeld afgewezen worden door werkgevers. Ook zijn er bepaalde scholen die geen homo’s accepteren en zijn dit vaak Islamitische scholen.