Roze zaterdag

Roze zaterdag

Nederland is een land waar bijna alles mag, zo heeft iedereen ook echt zijn vrijheid. In veel landen is dit niet het geval en is dit zelfs niet het geval in het grote Amerika. Zo heb je bijvoorbeeld in Amerika veel vrijheid, maar mag je in sommige staten niet trouwen als je homoseksueel bent. Nederland is een van de landen waar dit als eerste mag en wordt dit ook volledig geaccepteerd. Niet alleen door de overheid, maar ook door de bevolking wordt het ook goed geaccepteerd. In Nederland kun je ook goed zien dat homoseksualiteit geaccepteerd is en kun je dit in steden ook goed zien. Daarnaast heeft Nederland ook festiviteiten om de acceptatie van homoseksualiteit te vieren. Ieder jaar heb je in Nederland bijvoorbeeld een roze zaterdag en is dit ieder jaar in een andere stad. Zo kan dit in Rotterdam zijn, maar ook in Leeuwarden en Amsterdam. Op deze manier wordt er gevierd dat er homoseksualiteit is en daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om onderwerpen aan te snijden. Zo is er nog zinloos geweld tegen homoseksualiteit en wordt dit ook aangebracht bij de roze zaterdag.

Onderwerpen

Tijdens de roze zaterdag wordt er een thema aangehouden. Soms is dit dat iedereen welkom is en dat alles geaccepteerd wordt. En de andere keer proberen ze discriminatie tegen te gaan tegen homoseksualiteit. Op deze manier proberen ze meer aandacht te schenken hieraan voor de bevolking, maar natuurlijk ook de overheid. In sommige gevallen werkt dit ook echt en hierom is Nederland een land waar je echt vrij kunt zijn.

Festiviteiten

Tijdens de roze zaterdag kun je veel dingen doen in de stad. Als de roze zaterdag in Amsterdam is, is het een groot feest en kun je kijken naar een optocht. Zo is er bijvoorbeeld een optocht door de grachten met verschillende bootjes. Op deze bootjes staan vaak feestende homoseksuelen, maar ook transgenders en lesbiennes. Ook de mensen die hiernaar kijken dragen vaak kleding met een roze kleur. Op deze manier laten ze zien dat ze het waarderen, maar ook vooral respecteren. Naast de optocht kun je ook naar een podium gaan en genieten van veel live muziek. Ook wordt er veel gedronken en kun je lekker met z’n alle dansen natuurlijk.