Wat is LGBT?

Wat is LGBT?

Iedereen heeft wel eens gehoord van het woord LGBT. Zo heb je bijvoorbeeld de LGBT community en is het leuk om te weten wat het nou inhoudt. Dit zie je namelijk veel terug in instagram posts, maar ook op het nieuws hoor je er steeds vaker voor. De community staat voor gelijkheid voor mensen van een andere geaardheid. In veel landen is dit nog niet het geval en streeft deze community hier heel erg naar. De LGBT staat voor homoseksuele, lesbiennes en transgenders. De groep zorgt ervoor dat er meer aandacht voor deze mensen komt in verschillende landen. Vooral in landen waar dit nog niet geaccepteerd wordt zijn er veel protesten vanuit deze groep mensen. Zo hebben ze er al voor gezorgd dat in landen zoals Amerika dit ook meer geaccepteerd wordt. Dit is natuurlijk belangrijk omdat het ook gewoon geaccepteerd moet worden. Mensen die homoseksueel zijn kunnen namelijk ongelukkig hierdoor worden en dit kan ook verkeerd aflopen in sommige gevallen. De LGBT community is heel groot geworden door de jaren heen en samen doen ze veel goede dingen. De LGBT community kun je ook herkennen aan meerdere dingen en het logo van de community is een regenboogvlag. Deze vlag zie je vaak terug in grote evenementen, maar ook op sociale media zie je het veel terug komen.

De regenboogvlag

De regenboogvlag is een belangrijk symbool voor de LGBT community. Zo heeft de regenboogvlag alle kleuren van de regenboog en hebben ze allemaal een belangrijke betekenis. Zo staat de kleur rood voor de liefde en betekent dit dat je hier ook vrij in bent. De kleur oranje staat voor herstellen en dit is ook een belangrijk proces. Zo heb je verschillende kleuren waar de groep ook voor staat en deze hebben allemaal een betekenis. De vlag wordt vaak gebruikt bij protesten, maar ook bekende voetbal teams gebruiken ze soms om een probleem aan te kaarten.

Nederland

In Nederland is de community ook groot, maar is het ook niet helemaal nodig. Nederland is een van de eerste landen waar het huwelijk werd geaccepteerd voor homoseksuele mensen. Naar Nederland waren er veel landen die volgden, maar is Nederland wel echt een van de eerst. Ook is Nederland een van de weinige landen waar zinloos geweld tegen homoseksuele weinig voorkomt. Op deze manier strijdt de LGBT community in Nederland alleen maar voor discriminatie tegen mensen van een andere geaardheid. Zo kunnen ze geweigerd worden bij bepaalde banen en is dit ook niet goed natuurlijk.